14 juli 2013

Werkgroep ontvangt schilderij van facebookvrienden

Namens de Werkgroep ontvangt Peter Levi het schilderij van de Schoolstraat van 'Je bent Castricummer als ...'
Namens de Werkgroep ontvangt Peter Levi het schilderij van de Schoolstraat van ‘Je bent Castricummer als …’ Foto: Hans Boot

Onlangs werden op de facebookpagina ‘Je bent Castricummer als…’ twee schilderijen geveild voor het goede doel. Via een stemming kwam het Dierenduintje als winnaar uit de bus en daarom mocht Fred Bakker afgelopen zaterdag een cheque van € 316 in ontvangst nemen, die hij hard nodig heeft voor het verblijf van zijn nieuwe varken Purk. Kees IJpelaan was de hoogste bieder op het schilderij van de Schoolstraat en schonk dat aan de Werkgroep Oud-Castricum.

Schoolstraat geschilderd door Bert Holthuis

De facebookpagina ‘Je bent Castricummer als… ’ bestaat alweer bijna een jaar en telt inmiddels ruim 2100 leden. De actieve facebookgroep kwam een paar weken geleden voor de tweede keer bij elkaar en nam het initiatief om iets voor een goed doel te doen. Oud-Castricummer en amateurschilder Bert Holthuis bood spontaan twee van zijn schilderijen aan om ze via de pagina te laten veilen.  Er werden vier doelen genomineerd, te weten de Werkgroep Oud-Castricum, het Hof van Kijk-Uit, de Tuin van kapitein Rommel en het Dierenduintje. Laatstgenoemde werd na een stemming op de site winnaar. Piet Cornelisse, een van de initiatiefnemers van deze actie, lichtte toe: “Een schilderijtje met daarop de Schoolstraat leverde € 200 op na een hoogste bieding van Kees IJpelaan. Hij heeft het echter direct geschonken aan de Werkgroep Oud-Castricum. Voor het grotere schilderij van de Overtoom in heel vroegere tijden werd Daan van Wetering na zijn bod van € 116 de nieuwe eigenaar. In totaal konden we Fred en Willa Bakker dus blij maken met een bedrag van € 316.”

Purk

Afgelopen zaterdagmiddag vond de overhandiging van de cheque en schilderijen in het Dierenduintje plaats in het bijzijn van de facebookvrienden Chiel de Bood, Wendy de Visser-de Bood, Piet Cornelisse, Peter Levi, Arend Bron en Daan van Wetering. Nadat Fred Bakker de cheque had gekregen, liet hij deze zien aan zijn nieuwe varken Purk en zei daarbij: “We zijn erg blij met het geld, want voor dit anderhalf jaar oude dier heb ik een geheel nieuw verblijf met omheining moeten maken, omdat hij in de bestaande stal niet te handhaven was. We hebben Purk overgenomen van een school uit Zeeland nadat onze varkens Mickey en Tommy waren overleden. De totale investering was € 2500, dus op deze manier hebben we weer een deel terugverdiend.”

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties