7 september 2022

Tentoonstelling ‘Castricum Spoort’ ludiek geopend

Opening Castricum Spoort (4-9-2022). Foto: Hans Boot

Uit De Castricummer van 7 sept. 2022, geschreven door Hans Boot

Castricum  –  Het is Oud-Castricum opnieuw gelukt om een nieuwe interessante expositie samen te stellen. Dit keer is het thema de ontwikkeling van de spoorlijn in ons dorp vanaf 1867, inclusief de stationsgebouwen en het tramvervoer in lang vervlogen tijden.

De opening van de tentoonstelling vond afgelopen zondagmiddag plaats en werd ingeleid door Ben Cretier (1962). Zijn vader was in de jaren ’60 plaatsvervangend stationschef. Cretier zei: ,,Ik kom uit een echte spoorfamilie, werk zelf sinds 1983 bij NS en ben nu Materieelmanager Internationaal. Ik vind het een eer om hier te staan en ben er trots op dat mijn vader en zijn directe collega’s, maar zeker ook zijn vrienden, een plek in het overzicht van deze tentoonstelling hebben gekregen.” Vervolgens liet Gerrit Verbeek, zoon van de vroegere stationschef Rien Verbeek, de tentoonstelling ‘vertrekken’ door op een conducteursfluitje te blazen. De expositie is nog tot en met april volgend jaar te bezichtigen in De Duynkant op de bekende openingsdagen en -tijden.

N.B. Deze expositie is tot en met april volgend jaar op elke eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen. Toegang voor donateurs is gratis; overige bezoekers betalen € 1,00 entree.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties