1 november 2013

13 november – Lezing – Stolpboerderijen in Castricum en Bakkum

De stolp is als beeldbepalende “Piramide van de Polder” het icoon van het Noord-Hollandse landschap. Pieter Blom, geeft op woensdag 13 november in de bibliotheek van Castricum een lezing over de stolpboerderijen van Castricum en Bakkum.

Stolpboerderijen

stolpboerderij lezing 13 novemberEr staan zo’n 5.500 stolpen van Texel tot in de Haarlemmermeer. Maar het voortbestaan van de stolp staat onder druk, ondanks de grote waardering voor dit agrarisch erfgoed.

Het jaar 2013 staat daarom in het teken van de stolp. De provincie Noord-Holland vraagt hiermee aandacht voor de stolpboerderij die de identiteit van de Noord-Hollandse landschap bepaalt.

Pieter Blom is als bouwkundige begonnen met de inventarisatie van stolpboerderijen t.b.v. Boerderijenstichting / Vrienden van de Stolp. Daarna heeft hij voor het jaarboek van de Werkgroep Oud Castricum alle stolpen in Castricum en Bakkum beschreven.

Op dit moment is hij, in het kader van het boerderijenjaar, bezig met de upgrading van de Boerderijen Beeldbank, het deel van Castricum en Bakkum.

Lezing in samenwerking met de WOC.

Aanmelden

U bent van harte welkom op woensdag 13 november in de bibliotheek van Castricum, Geesterduinweg 1. De lezing begint om 10.00 uur.

De toegang bedraagt € 3,00. Aanmelden kan bij de Klantenservice in de bibliotheek. Reserveren is mogelijk op telefoonnummer 0251 – 655 646 of per mail via castricum@bibliotheekkennemerwaard.nl

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties