4 maart 2024

Ruim 10.000 foto’s van fotojournalist Kees Blokker staan online

Vandaag is het precies een jaar geleden dat fotojournalist Kees Blokker (1960 – 2023) overleed. Blokker was freelance persfotograaf en bracht 35 jaar lang het wel en wee van de IJmond in beeld.
Hij werkte o.a. voor het Dagblad Kennemerland, het Haarlems Dagblad en nieuwsblad De Kennemer en was decennialang ooggetuige van grote en kleine gebeurtenissen in de regio.
Op 19 oktober 2021 schonk Blokker zijn uitgebreide collectie negatieven en digitale foto’s aan het Noord-Hollands Archief.
Sinds afgelopen vrijdag staan meer dan 10.000 foto’s uit de collectie online.

De foto’s zijn te raadplegen en te downloaden via de beeldbank op onze website.

De Castricumse Rugby Club beleeft in 2004 een topjaar: ze winnen de nationale beker, worden landskampioen én Castricums sportploeg van het jaar. Collectie Kees Blokker.

Kees Blokker, geboren op 8 november 1960, begon in 1979 met fotograferen. In de daaropvolgende jaren groeide hij uit tot dé persfotograaf van de regio IJmond. In 1983 ontving hij de Zilveren Camera in de categorie portretten voor zijn indrukwekkende foto van Simon Carmiggelt.
In 2016 nam Blokker afscheid van zijn carrière als persfotograaf. Op 30 januari 2023 overleed hij aan de gevolgen van Parkinson.

Een gesprongen watertransportleiding slaat op 19 februari 2004 een enorm gat in de Duinwijklaan. Een witte bestelauto gaat kopje onder. Collectie Kees Blokker.

De Kees Blokker-collectie bestaat uit negatieven (zwart-wit en kleur) en digitale foto’s (kleur) van mensen, landschappen, gebouwen en gebeurtenissen in Noord-Holland.

De digitale foto’s uit de periode 1999 – 2014 zijn vanaf nu beschikbaar via de beeldbank op de website van het NHA.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties