2 februari 2015

Record aantal bezoekers op open dag 1 februari

open dag 1 februari 2015 (1) (Kopie)De werkgroep behaalde op de open dag van zondag 1 februari een nieuwe record door maar liefst 452 bezoekers te noteren. Dit had voor een groot deel te maken met de nieuwe tentoonstelling over de Dorpsstraat, waaraan in diverse media de nodige publiciteit was gegeven. Ook het weer werkte mee, want een zonovergoten middag zorgde ervoor dat diverse wandelaars en fietsers op weg naar bos en duin het gebouw van Oud-Castricum ook nog even aandeden.
De breed opgezette fototentoonstelling laat niet alleen zien hoe de Dorpsstraat in de loop der jaren is veranderd, maar ook dat sommige plekken exact hetzelfde zijn gebleven. Ook bevat de expositie een achttal fraaie recente tekeningen van Nico Lute van de huidige verkeersader door ons dorp. Tot slot wordt er doorlopend een boeiende film vertoond van Anton Visser, waarin oud-bewoners en oud-ondernemers van de Dorpsstraat vertellen over hun ervaringen van toen.
Voor deze eerste dag, waarop dit alles werd gepresenteerd, waren familieleden van het vorig jaar overleden werkgroeplid Wim Hespe uitgenodigd en zij gaven hier ook graag gehoor aan. Hespe is de auteur van de reeks van tien artikelen over de Dorpsstraat en zijn bewoners, waarvan het laatste deel in het jaarboek van 2014 wordt beschreven.
In verband met de uitbreidingsplannen voor De Duynkant werd onder de bezoekers zondag alvast een collecte gehouden, omdat alle kleine beetjes helpen om het benodigde bedrag bijeen te brengen. De werkgroep is zeer verheugd dat hierop massaal werd gereageerd en dankt alle gulle gevers bijzonder hartelijk voor hun bijdragen!
De tentoonstelling en film is nog te bezichtigen op de zondagen 1 maart en 5 april van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties