25 januari 2012

Project standplaats Castricum (2)

Voor een project over Nederlands-Indië interviewen leerlingen van het Bonhoeffercollege (mavo-3) een aantal Castricummers die daar eind jaren veertig als soldaat gelegerd waren. In totaal zijn er negen mannen en een vrouw die meewerken aan deze bijzondere geschiedschrijving.

Filmmaakster Pauline vanVliet ( Caleidoscoopfilm) heeft de leerlingen geschoold in camerawerk en bij Nederlands hebben de leerlingen geleerd hoe zij het best een vraaggesprek kunnen voeren . Met hun opa of oma hebben zij geoefend hoe het is om oudere mensen te interviewen. Dan moet je iets luider praten en ook iets meer geduld hebben. Vorige week waren Pascal, Sharona en Irene op bezoek bij de 93-jarige meneer Breedveld (foto). Hij heeft hen van alles verteld over zijn tijd in het verre oosten en de geschiedenislessen kwamen zo helemaal tot leven.

De gesprekken worden vastgelegd en gemonteerd door de leerlingen zelf en ook zetten zij muziek onder de beelden. Klik hier, voor de filmtrailer. Eind juni is de documentaire klaar en bovendien is er dan een tentoonstelling te zien over het project in het gebouw van de Werkgroep Oud-Castricum.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties