9 september 2019

‘Plekken van plezier’ bij Oud-Castricum

De zomer is weer voorbij en dat betekent dat de expositie ‘Groeten uit Castricum en Bakkum’ van Oud-Castricum in De Duynkant is beëindigd.

Daarvoor in de plaats is met ingang van zaterdag 14 en zondag 15 september een minstens zo vermakelijke tentoonstelling te bezichtigen in het kader van het Open Monumentenweekend dat landelijk in het teken staat van het thema ‘Plekken van plezier’.

Uiteraard raadpleegde Oud-Castricum daarvoor haar beeldbank en vervaardigde 15 grote posters met foto’s van onderwerpen als kermis, bioscoop, carnaval, dancings, de ijsbaan, het strand, popfestivals en de vroegere speeltuin aan de Tetburgstraat, waarvan tevens een film uit 1949 te zien is tijdens de openstellingen.

Redenen genoeg dus om komend weekend een bezoekje te brengen aan het onderkomen van Oud-Castricum aan de Geversweg 1b. Op zaterdag 14 september is De Duynkant geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Zondag kan men daar van 12.30 tot 16.00 uur terecht. De entree is dit weekend voor iedereen gratis.

Vanaf oktober tot eind van het jaar is de nieuwe expositie op de eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen gedurende de gebruikelijke openingstijden.

Koninginnedag 1991 (foto Ad van de Velde)
Koninginnedag 1991 (foto Ad van de Velde)
Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties