5 november 2013

Pittige nieuwe expositie bij Oud-Castricum over 36e Jaarboek

Op zondag 3 november was voor het eerst de nieuwe expositie te bezichtigen van de werkgroep over het pas verschenen 36e Jaarboek , waar zo’n 130 bezoekers op afkwamen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr waren vooral veel foto’s te zien van de geschiedenis van de Kennemer IJsbaan en de slagers die ons dorp in circa 100 jaar heeft gekend. Ook werd doorlopend een film van Hans Kinders over de ijsbaan vertoond. Daarin komt onder andere de 81-jarige Sineke Sedee-Van der Sluis aan het woord, die in 1936 een lint mocht doorknippen tijdens de opening van de ijsbaan. Zij woont al jaren in Baarn, maar trotseerde zondag alle verkeersopstoppingen voor onze expositie, zoals de foto laat zien.

Vanwege de slagers werd een hartig stukje worst gepresenteerd, zolang de voorraad strekte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok Wil Koot-Meijne van de Bakkummerstraat (zie foto) liet zich dat goed smaken. Haar reactie: “Wat leuk allemaal. Ik kom voornamelijk kijken wat er nog van de Bakkumse slagers hangt, want daarvan heb ik er verschillende gekend. Overigens kom ik regelmatig langs in De Duynkant om herinneringen op te halen.”

De tentoonstelling is ook nog  te bezoeken op zondag 1 december en zondag 5 januari.

Hans Boot

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties