23 september 2012

Open Huis Duin en Bosch een succes

Veel belangstelling voor de nieuwe wandelroute "Tijdpad"
Veel belangstelling voor de nieuwe wandelroute "Tijdpad"

Op 22 september was het Open Huis op landgoed Duin en Bosch. Sinds 1909 wordt er psychiatrische zorg verleend, maar over enkele jaren kan er ook worden gewoond.

Het oostelijke terreingedeelte blijft een zorgbestemming houden, het westelijke deel krijgt een woonbestemming. Om de zorggebouwen te kunnen vernieuwen of te renoveren en de op het terrein aanwezige rijksmonumenten te kunnen restaureren, moet woningbouw daarvoor de nodige gelden genereren. Herinrichtings- en bouwplannen, zowel in de zorgsector als de woonsector konden worden bekeken. Momenteel wordt het uit 1935 daterende paviljoen Breehorn gerenoveerd. Er kon alvast een kijkje worden genomen in één van de 56 appartementen die erin worden gerealiseerd. Deze appartementen zijn bestemd voor bewoners op het zorgdeel van het terrein. Op het pleintje bij de centrale keuken, achter het administratiegebouw, heerste een gezellige drukte bij de kraampjes. Er was ook muziek. In de buitengebruik gestelde centrale keuken kon onder andere een kunstexpositie bekeken worden en er was vermaak voor de kinderen.

Ook Oud-Castricum was met een kraam op het plein aanwezig om het nieuwe wandelrouteboekje ‘Tijdpad‘ te promoten en met het uitdelen van flyers het restauratieplan van het grafmonument van dr. Jacobi onder de aandacht van de bezoekers te brengen. Er was veel belangstelling voor de vier historische wandelingen van ruim een uur. Ook het graf van dr. Jacobi werd bezocht.

De in de kraam opgestelde bus voor bijdragen aan het restauratiefonds bevatte € 10,–. We zullen dit maar beschouwen als de opmaat naar meer girale bijdragen.

Particuliere financiële bijdragen zijn van harte welkom. Giften kunnen overgemaakt worden op rekening 1851360 t.n.v. de Stichting Werkgroep Oud-Castricum te Castricum met vermelding van ‘restauratie graf Jacobi’.

 

Print Friendly, PDF & Email
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties