31 augustus 2022

Nieuwe expositie over het spoor

Van onze verslaggever: Hans Boot

Vanaf 4 september is er bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een nieuwe tentoonstelling onder de naam ‘Castricum Spoort’ te bezichtigen.

De expositie geeft een overzicht van het ontstaan en verdere ontwikkelingen van de spoorlijn die door het dorp loopt. In beeld komen onder andere de verschillende stationsgebouwen, de overwegen en seinhuizen. Daarnaast worden diverse functies van de spoorlijn belicht, zoals het personenvervoer en de overslag van goederen als kolen en veilingproducten.

Ook wordt aandacht besteed aan het trammetje dat lang geleden van het station naar Duin en Bosch liep en wordt er ingezoomd op de aanleg van het viaduct Zeeweg.

En last but not least: er zijn delen te zien van een keramiek die tot de laatste renovatie in het station hing en onlangs door Oud-Castricum is teruggevonden.

Verder wordt er doorlopend een film vertoond met nostalgische beelden van spoor en tram.

Het is dus zeker de moeite waard om op zondag 4 september een bezoekje te brengen aan De Duynkant aan de Geversweg 1b. U bent van harte welkom van 13.30 tot 16.00 uur.

De toegang voor donateurs is gratis en overige bezoekers betalen € 1,00 entree. Deze expositie is tot en met april volgend jaar op elke eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties