28 april 2023

Nieuwe expositie over archeologie: ‘Goed Gevonden’

Vanaf 7 mei is er bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een nieuwe tentoonstelling onder de naam ‘Goed Gevonden’ te bezichtigen.

In de Castricumse en Bakkumse bodem, inclusief het duingebied, liggen resten van bewoning die teruggaan tot 200 v. Chr. Met vondsten van duimpotje tot gouden munt wordt het verhaal over de geschiedenis van de archeologie in ons dorp bijna aanraakbaar.
Er worden verschillende archeologische gereedschappen getoond, bezoekers kunnen scherven determineren en er liggen kaarten en tekeningen. Op posters en in vitrines wordt een aantal opgravingen extra in het zonnetje gezet. Dankzij het gebruik van metaaldetectors
is er speciale aandacht voor een grote hoeveelheid aan munten die hier is gevonden.

Daarnaast zijn er doorlopend een powerpoint presentatie en twee korte films te zien over opgravingen in de Oosterbuurt en het terrein van De Boogaert.

Tot slot is er voor deze gelegenheid is een kwartetspel ontwikkeld met de naam ‘Goed Gevonden’.

Het is dus zeker de moeite waard om op zondag 7 mei een bezoekje te brengen aan De Duynkant aan de Geversweg 1b. U bent van harte welkom van 13.30 tot 16.00 uur.

De toegang voor donateurs is gratis en overige bezoekers betalen € 1,00 entree. Deze expositie is tot en met 20 augustus 2023 op elke eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen.

Ook tijdens de Nationale Archeologiedagen is De Duynkant open op zondag 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties