27 oktober 2012

Nieuw jaarboek Oud-Castricum gepresenteerd

Werkgroepvoorzitter Frans Duffhues overhandigt Jenny Wefers Bettink het eerste exemplaar van het nieuwe jaarboek van Oud-Castricum. (foto Hans Boot)
Werkgroepvoorzitter Frans Duffhues overhandigt Jenny Wefers Bettink het eerste exemplaar van het nieuwe jaarboek van Oud-Castricum. (foto Hans Boot)

Afgelopen vrijdagmiddag vond de presentatie plaats van het 35e Jaarboek van de Werkgroep Oud-Castricum in de Eenhoorn in Bakkum in het bijzijn van zo’n 60 genodigden. Ook dit boek, dat opnieuw 124 pagina’s in full colour telt, ziet er weer fraai uit en bevat een mix van kleine en grote artikelen met zeer gevarieerde onderwerpen.

Voor de overhandiging van het eerste exemplaar bedankte redactielid Hans Boot allen die een bijdrage aan het nieuwe jaarboek hadden geleverd en gaf aan de hand van een aantal foto’s een korte uiteenzetting van de artikelen die hierin zijn opgenomen. Aan de orde kwamen onder andere het Corsotheater, de stoomtram, begraven en begraafplaatsen, 100 jaar melkboeren, de jeugdherberg Koningsbosch, de biljartverenigingen en de familie Hogenstijn.

Daarna werd de film ’75 jaar Corsotheater’ vertoond die Hans Kinders maakte ter gelegenheid van het jubileum van de plaatselijke bioscoop in september van dit jaar.

Tot slot overhandigde werkgroepvoorzitter Frans Duffhues het eerste jaarboek aan Jenny Wefers Bettink, die met haar echtgenoot Piet tot 2004 eigenaar is geweest van de Corso. Duffhues benadrukte nog eens dat het een hele prestatie was dat er in crisistijd in Castricum een bioscoop werd gebouwd en dat deze na 75 jaar nog steeds bestaat.

Het 35e jaarboek van Oud-Castricum is verkrijgbaar voor € 15,- bij de plaatselijke boekwinkels. Mensen die donateur worden ontvangen het boek gratis tegen een minimumbijdrage van € 13,-.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties