18 oktober 2016

Nationale Archeologiedag 2016

foto
Kijk eens wat ik heb gevonden !

Metaaldetectie
Wat een succes! Op zaterdag 15 oktober verzorgde Oud Castricum twee archeologische activiteiten. Vanuit het Huis van Hilde vertrokken om 12, 14 en 16 uur groepen kinderen met hun ouders om in de Pluktuin van het Strandvondstenmuseum op de Zanderij te leren met metaaldetectie om te gaan. Onderweg werd verteld over de jonge duinen, de tankmuur en het ontstaan van de Zanderij en dat er geheimzinnige resten drie meter onder het zand verborgen liggen. Precies daarboven werd gedetecteerd. Op sommige vondsten stond een nummer en was er middels loting een boek over archeologie te winnen. Metaaldetectie werd verzorgd door Joep Fokker, Ron van Wezop, Rob van Weert en Rino Zonneveld.
De prijswinnaars zijn maandag 16 oktober door voorzitter Peter Sibinga bekend gemaakt. Nino Zonjee (6 jaar) uit Uitgeest en Levi Schilder (9 jaar) uit Limmen zijn de gelukkigen.
Pijpelogie
In het Huis van Hilde was de hele dag deskundige Tom de Kleijn aanwezig om bezoekers te vertellen hoe je soort en ouderdom van kleipijpen kan vast stellen. Velen gingen door de activiteiten op de archeologiedag wijzer naar huis.

foto-1

foto-1-1

foto-2-1
Joep Fokker een gouden vrijwilliger
foto-3
Ouders helpen graag een handje
foto-3-1
Rob van Weert begeleidt de jeugd

foto-4

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties