1 september 2020

Uitreiking routeboekje fietstocht langs ons oorlogsverleden

In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding van ons land heeft Oud-Castricum een fietsroute gemaakt langs plekken en objecten uit de oorlogsjaren. Ook de Historische Vereniging Oud-Akersloot, de Stichting Oud Limmen en de Vereniging Oud Uitgeest hebben zo’n route gemaakt voor hun eigen dorpen, met als resultaat dat er een prachtige lange fiets- (of wandel)route is ontstaan langs plaatsen van herinnering uit de jaren 1940–45 in de omgeving. Donateurs van Oud-Castricum krijgen het routeboekje gratis toegestuurd.

Op 21 augustus ontvingen de burgemeesters van Uitgeest en Castricum de eerste fietsboekjes uit handen van  Peter Sibinga, voorzitter van Oud-Castricum.

Bij deze bijeenkomst vertelden de voorzitters van de historische verenigingen de genodigden over de wordingsgeschiedenis van het fietsboekje. Vooral werd benadrukt dat het een product is van de vier historische verenigingen die zich bezig houden met de cultuurhistorie van hun dorpen.

Omslag routeboekje

Ook werd een film over 75 jaar bevrijding vertoond. De aanwezigen waren er even stil van. De film zal op 12 en 13 september vertoond worden bij de de vier historische verenigingen die gezamenlijk de route maakten.

Het fietsen van de routes is individueel. De start in Castricum is bij de oude dorpskerk. Het routeboekje (dat alle donateurs gratis in hun brievenbus zullen krijgen) is, zolang de voorraad strekt, los verkrijgbaar bij boekhandel Laan, Gemeentehuis en Bibliotheek en Huis van Hilde.

Op 12 en 13 september (maar ook daarna) kan de route ook gereden worden met behulp van een audiotour. Deze kan vanaf 11 september gratis gedownload worden via de website of de app van Izi. Op 11 september zal op onze site een nieuwsbericht geplaatst worden met daarin de links naar deze vier audiotours.

Wie de route nu al wil fietsen kan terecht bij bovende genoemde leverpunten of gebruik maken van de GPX-bestanden die hier gedownload kunnen worden.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties