17 juli 2023

Erfgoed is van ons allemaal

In juni 2020 stelde de gemeenteraad de nota ‘Erfgoed is van ons allemaal’ vast. Voortaan zou dit het uitgangspunt zijn voor het gemeentelijk beleid.
Nu drie jaar later heeft het gemeentebestuur een evaluatie uitgevoerd die op 27 juni in een raadscommissie werd behandeld. Uit de evaluatie blijkt dat van de voornemens niets terecht is gekomen. Er is alleen capaciteit voor wettelijk verplichte taken.

Oud-Castricum heeft in een brief aan de raad aangegeven uit protest niet bij de behandeling van de evaluatie aanwezig te willen zijn. In de afgelopen jaren heeft Oud-Castricum diverse voorstellen gedaan die door het gemeentebestuur niet eens werden beantwoord.
Meer ondersteuning van monumenteneigenaren, uitbreiding gemeentelijke monumenten, promotie in de vorm van informatieborden en andere publiciteitsvormen zijn voorbeelden daarvan.
Ook is een bijdrage gevraagd in de kosten van restauratie van het oude Armenhuis aan de Overtoom. Oud-Castricum klopte tevergeefs bij het gemeentebestuur aan. Ook al was een en ander grotendeels voorbereid, dan nog zou er onvoldoende ambtelijke capaciteit beschikbaar zijn, meldde wethouder Brouwer op 27 juni aan de raadscommissie.

De gemeenteraad besloot op 6 juli met algemene stemmen om de ambtelijke capaciteit in 2024 en 2025 uit te breiden en in 2025 de situatie opnieuw te beoordelen. Oud-Castricum houdt de vinger aan de pols en zal aandacht voor erfgoed blijven opeisen.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties