26 september 2019

De weg naar Rembrandt

Wim de Goede (foto: aangeleverd)

Wim de Goede, kunstschilder uit Castricum, vertelt op zaterdag 5 oktober in De Duynkant, het ‘clubhuis’ van Oud-Castricum, over de materialen en technieken van de schilderkunst en de gang van zaken in een atelier in de tijd van Rembrandt. Maar hij laat het niet bij vertellen: hij laat ook allerlei materialen zien, en hij geeft een demonstratie hoe olieverf in die tijd gemaakt werd op een authentieke wrijfplaat.

Wim, gekleed als 17e eeuwer, illustreert zijn lezing / demonstratie met beeld- en videomateriaal en echte materialen die het Kennemerkunstgilde, een gezelschap voor levende geschiedenis, in hun reizende atelier meenemen. Grondstoffen, pigmenten, bindmiddelen, hulpstoffen, doeken en panelen, het atelier, doodverf, vergulden, de schildertechniek, alles komt langs!

Kennemerkunstgilde

Wim de Goede is een van de oprichters van het Kennemerkunstgilde, een gezelschap voor levende geschiedenis. Zij onderzoeken de schilder- en bouwkunst van de late Middeleeuwen en beelden die uit. Het Kennemerkunstgilde bestaat uit twee schilders (Wim de Goede en Hetty Kienhuis) en een bouwmeester (Marius Bruijn).

Deze lezing is een activiteit van ons eigen Oud-Castricum, het Kennemerkunstgilde en Bibliotheek Kennemerwaard.

Aanmelden

Je bent van harte welkom op zaterdag 5 oktober vanaf 13.00 uur in Historisch Informatie Centrum De Duynkant. De toegang is € 6,-. Donateurs van Werkgroep Oud-Castricum en leden van de bibliotheek krijgen € 1,- korting en betalen dus € 5,-. De lezing wordt gegeven om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Je kunt inschrijven voor het door jou gewenste tijdstip. Klik hier om je aan te melden voor deze lezing via de site van de Bibliotheek Kennemerwaard.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties