10 juli 2021

Castricum in beelden

Castricum in beelden is een kunstroute door Castricum en Bakkum langs verschillende beelden. Beelden die bedoeld zijn ter decoratie, maar vaak ook willen ze de kijker een boodschap meegeven. En sommige beelden leren je ook wat over het heden en het verleden van Castricum en Bakkum.

Sommige beelden herken je gelijk: ze springen in het oog als je er langs loopt of fietst. Maar aan sommige andere beelden loop je makkelijk achteloos voorbij: ze vragen weinig aandacht. De kunstroute ‘Castricum in Beelden’ voert je langs een groot aantal beelden die Castricum en Bakkum rijk zijn.

De beeldenroute is gebaseerd op een in 2009 verschenen boekje van 80 pagina’s van Corrie Stam-Zwart: ‘Beelden in de gemeente Castricum’, te vinden in de bibliotheek van Oud-Castricum. De tocht is ongeveer 5 kilometer lang. Goed voor een fijne fietstocht of een lekkere lange wandeling. Neem de tijd om stil te staan bij de beelden en de video’s te bekijken. In de video’s vertellen Castricummers en Bakkummers hun verhaal bij de beelden. De route is samengesteld door Henk Waal (cineast), Karin Cijsouw (fotograaf), Miranda Waal (flyerontwerp) en Rino Zonneveld, productie.

Om de route te lopen of te fietsen kan je de app van izi-TRAVEL op je mobieltje of tablet zetten en je laten meevoeren langs de beelden. Wil je de beelden thuis bekijken, dan kan je terecht op de site van izi-TRAVEL, of op het YouTube-kanaal van Oud-Castricum.

Nog niet genoeg gewandeld of gefietst en wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Castricum en Bakkum? Oud-Castricum heeft nog veel meer routes gemaakt. Bijvoorbeeld over Castricum in de Tweede Wereldoorlog, De Schulpvaart en de Sint-Pancratiuskerk. Je kan ze gratis downloaden!

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties