5 september 2016

Bijzondere samenwerking

Dappere deelnemers aan de excursie met Oer-IJ gids Peter van Eerden Foto : Lia Vriend

De Stichting Oer-IJ en de werkgroep Oud-Castricum hebben de handen ineen geslagen: zondag 4 september kwam het tot een unieke vorm van samenwerking. In het kader van ‘De maand van de geschiedenis’ staat de open dag van Oud-Castricum deze en komende maand in het teken van ‘Grenzen’. In een fraaie expositie in ‘De Duynkant’ wordt dit thema vanuit meerdere invalshoeken benaderd en zichtbaar gemaakt.

Dappere deelnemers aan de excursie met Oer-IJ gids Peter van Eerden Foto : Lia Vriend
Dappere deelnemers aan de excursie met Oer-IJ gids Peter van Eerden
Foto : Lia Vriend

Bezoekers hebben daarnaast de gelegenheid om tijdens een excursie op de fiets op zoek te gaan naar ‘grenzen’ in een deel van het Oer-IJ gebied onder leiding van een deskundige gids. Afgelopen zondag trotseerden de eerste enthousiaste deelnemers daartoe de harde wind en af en toe een stevige bui. De reacties waren na afloop dermate positief dat op zondag 2 oktober aanstaande nogmaals gelegenheid wordt geboden aan deze buitenexcursie deel te nemen; zie onze website voor meer informatie.
De stichting Oer-IJ biedt deze maand bovendien nog wandel- en fietsexcursies aan in samenwerking met het Huis van Hilde. Ook tijdens de aanstaande Open Monumentendagen op 10 en 11 september en de Nationale Archeologiedagen van 14 t/m 16 oktober kan onder deskundige leiding worden gefietst en gewandeld door het landschap van het Oer-IJ; zie voor meer informatie www.
oer-ij.eu

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties