18 januari 2021

Begraafplaats Duin en Bosch: erfgoed van Bakkum

Van Patrick Pijlman kregen we deze prachtige film toegestuurd over de begraafplaats op Duin en Bosch. Met zijn toestemming plaatsten we de film op ons YouTube-kanaal, zodat we die onderaan dit bericht kunnen aanbieden.

Screenshot uit de film: een wandeling over de begraafplaats van Duin en Bosch naar het mortuarium/laboratorium van het ziekenhuiscomplex

In het jaarboek van 2018 schreef Gerrit Schumm ook al eens een artikel over deze bijzondere locatie, waar overleden patiënten en personeelsleden van het psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch een laatste rustplaats kregen. In de film van Patrick Pijlman zien we de begraafplaats wandelend tussen de (gedeeltelijk vergane) grafstenen naar het mortuarium/laboratorium van het ziekenhuiscomplex Duin en Bosch, en vanuit de lucht.

De begraafplaats is helaas in de afgelopen jaren erg verwaarloosd. We schreven daarover zelf in augustus 2015, en kort daarna, in november, plaatste ook het Dagblad Kennemerland, een artikel hierover, geschreven door Koen van Eijk. Gelukkig zal daar een einde aan komen, nu PWN (in 2019) het terrein van Parnassia heeft overgenomen en heeft toegezegd in samenspraak met Oud Castricum de begraafplaats op te knappen en te beheren.

De verlaten begraafplaats te Duin en Bosch, 2021
Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties