5 februari 2022

Beeldvraag: Avond te Castricum

Door: Rino Zonneveld, bestuur Oud-Castricum

Avond te Castricum, 1938. Ali Goubitz (1904 – 1975)

Deze keer een heel andere beeldvraag. Geen vraag over een foto uit onze eigen beeldbank, maar een vraag over bovenstaand schilderij waarop Niek Kaan ons attendeerde. Dit schilderij is van Ali Goubitz en hangt momenteel in het Kröller-Muller museum. Ali Goubitz leefde van 28-6-1904 tot 12-4-1975. Ze heeft vanaf 1936 o.a. in  Groet, Castricum en Bergen gewoond.

19 december 2021

Eindejaarsquiz: wie wint de eerste echte Oud-Castricumse oliebol?

Door: Marja Lute, redactie Beeldbank

Tweede klas Augustinusschool, maart 1969

Een quizvraag voor de kerst. Om ook (of misschien zelfs juist) in de lockdown samen terug te blikken op ons verleden. Wie weet meer van de mensen op deze foto? Wie zijn deze kinderen en wie is de juf? We geven hieronder wat extra informatie.

25 oktober 2021

Beeldvraag: van de Van der Mijleweg onderweg naar C.S.V.

Door: Marja Lute, redactie Beeldbank

Onderweg naar C.S.V.?

We hebben weer een nieuwe foto waar we graag meer van willen weten. Naar verluiden staat op deze foto een groep mensen die vertrekken van de Van der Mijleweg naar een wedstrijd van CSV (Castricummer Sportvereniging). Maar zeker weten doen we het niet.

23 september 2021

Beeldvraag. Beloning uitgeloofd voor wie deze dames herkent!

Bij de Beeldbank komen regelmatig foto’s en kaarten binnen. Daar zijn we erg blij mee en we merken dat er door de bezoekers van de site veel gebruik wordt gemaakt van onze beeldbank.

Als we een foto binnen krijgen, proberen de beheerders van de bank te achterhalen wat er op die foto’s te zien is. Meestal lukt dat, maar soms zijn het ware puzzeltjes. Zo ook bij bovenstaande foto.