25 oktober 2021

Beeldvraag: van de Van der Mijleweg onderweg naar C.S.V.

Door: Marja Lute, redactie Beeldbank

Onderweg naar C.S.V.?

We hebben weer een nieuwe foto waar we graag meer van willen weten. Naar verluiden staat op deze foto een groep mensen die vertrekken van de Van der Mijleweg naar een wedstrijd van CSV (Castricummer Sportvereniging). Maar zeker weten doen we het niet.

Weet u wie er op deze foto staan? En zijn deze mensen inderdaad onderweg naar of van een wedstrijd van voetbalvereniging CSV? En wanneer is deze foto gemaakt? Op basis van de kleding en andere foto’s schat de redactie in dat de foto is genomen vlak voor de Tweede Wereldoorlog (1938?), maar we zijn op zoek naar een meer nauwkeurige datering en vooral naar wie er op deze foto te zien zijn.

Wie meer wil weten over CSV, leest het artikel van Hans Boot over de Castricumse voetbalverenigingen: Vitesse ’22, de Castricumse Sportvereniging (CSV) of Sport Club Castricum (SCC). De twee laatste clubs zijn in 2002 opgegaan in FC Castricum. Dit artikel is te vinden in het jaarboek van 2006, p. 3-20. Klik hier om dit artikel te lezen. Ook op Wikipedia is informatie te vinden over CSV. Klik daarvoor hier.

Weet u de antwoorden op onze vragen: wat en vooral: wie? Zijn de mensen op deze foto familie van u, of vrienden van uw familie? Degene die als eerste onze vragen beantwoordt (via het reactieformulier onder dit bericht), belonen we met een boekje over de geschiedenis van Castricum. En natuurlijk overladen we degene die ons de gevraagde informatie geeft met eeuwige roem!

N.B. In de rubriek ‘Beeldvraag‘ leggen we regelmatig vragen over foto’s in onze Beeldbank voor aan onze lezers. Voor het eerste goede antwoord op deze vragen loven we een prijs uit: een publicatie over de geschiedenis van Castricum. Wanneer een vraag al beantwoord is, zullen we dat melden in het bericht. Is er nog geen antwoord op de vraag, dan horen we het natuurlijk graag wanneer u het juiste antwoord heeft!

Klik hier om de overige berichten in de rubriek: ‘Beeldvraag‘ te lezen.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties