5 februari 2022

Beeldvraag: Avond te Castricum

Door: Rino Zonneveld, bestuur Oud-Castricum

Avond te Castricum, 1938. Ali Goubitz (1904 – 1975)

Deze keer een heel andere beeldvraag. Geen vraag over een foto uit onze eigen beeldbank, maar een vraag over bovenstaand schilderij waarop Niek Kaan ons attendeerde. Dit schilderij is van Ali Goubitz en hangt momenteel in het Kröller-Muller museum. Ali Goubitz leefde van 28-6-1904 tot 12-4-1975. Ze heeft vanaf 1936 o.a. in  Groet, Castricum en Bergen gewoond.

Het is een prachtige schildering. Materiaal is olieverf op paneel van 35×26,5 cm.

Wie meer wil weten over Ali Goubitz leest het verhaal van Aafje Terwey (Goubitz, Alida (1904-1975)

Wie weet waar dit precies is geschilderd? Let eens op de daken Mient, Geelvinck, Vinkebaan?

Hebt u het antwoord op deze vraag? Of kunt u meer vertellen over dit schilderij of Ali Goubitz? Degene die als eerste ons nieuwe informatie geeft over dit schilderij (via het reactieformulier onder dit bericht), belonen we met een boekje over de geschiedenis van Castricum of een van de wandel- of fietsgidsen in onze winkel. En natuurlijk overladen we degene die ons de gevraagde informatie geeft met eeuwige roem!

N.B. In de rubriek ‘Beeldvraag‘ leggen we regelmatig vragen over foto’s in onze Beeldbank voor aan onze lezers. Voor het eerste goede antwoord op deze vragen loven we een prijs uit: een publicatie over de geschiedenis van Castricum. Wanneer een vraag al beantwoord is, zullen we dat melden in het bericht. Is er nog geen antwoord op de vraag, dan horen we het natuurlijk graag wanneer u het juiste antwoord heeft!

Klik hier om de overige berichten in de rubriek: ‘Beeldvraag‘ te lezen.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties