24 oktober 2015

38e jaarboek gepresenteerd: Oud-Castricum niet langer speelveld van louter grijze mannen

Ton Settels en Peter van Eerden (foto: Henk Hommes)
Ton Settels en Peter van Eerden (foto: Henk Hommes)
Ton Settels en Peter van Eerden (foto: Henk Hommes)

De Werkgroep Oud-Castricum bestaat niet meer alleen uit grijze mannen. Er zijn jongere en vrouwelijke leden leden bijgekomen. Dat meldt Peter van Eerden, sinds een jaar voorzitter, in zijn voorwoord van het nieuwe (38e) Jaarboek. Goed nieuws dus, maar zorgen zijn er ook. Over de teloorgang van enkele stolpboerderijen bijvoorbeeld, en over de plannen voor een aanbouw aan de middeleeuwse dorpskerk, het belangrijkste Rijksmonument van Castricum.
Toch is de voorzitter overwegend positief over de toekomst van de werkgroep. Het plan voor de uitbreiding van het onderkomen De Duynkant – hier wil de werkgroep een filmzaaltje creëren – neemt concrete vormen aan. En ook de voorbereidingen voor het 50-jarig bestaan van de werkgroep in 2017 zijn in volle gang. Dat jaar rolt als het goed is het veertigste jaarboek van de pers. Maar vrijdag was er natuurlijk vooral aandacht voor het jaarboek van 2015, het 38e in successie, dat werd gepresenteerd in hotel Huize Koningsbosch aan de Heereweg in Bakkum.

Ton Settels mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij was één van de organisatoren van de ‘Tour de Flevo’, een fietstocht rondom het IJsselmeer voor jongeren in de jaren ’50 en ’60 waaraan in het jaarboek een artikel is gewijd. Settels gaf aan warme herinneringen aan die tijd te bewaren.

In het jaarboek wordt verder aandacht besteed aan maar liefst dertien onderwerpen, waaronder de Castricumse afdeling van het Rode Kruis, het Koninklijk Landgoed Bakkum, De Bakkerij 40 jaar, kruideniers in Castricum, Castricummers in de VOC en de Castricumse familie Borst. Een keur aan onderwerpen dus. Het boek is voor €16,- te koop in het historisch informatiecentrum De Duynkant aan de Geversweg 1b op maandag- en woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en bij boekhandel Laan.

Bron: Dichtbij.nl

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties