14 november 2018

In memoriam Frans Duffhues (Jaarboek 36 2013 pg 113)

Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder toestemming van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum.


Jaarboek 36, pagina 113

In memoriam Frans Duffhues

Frans Duffhues
Frans Duffhues

Op 25 juli 2013 is onze voorzitter Frans Duffhues op 74-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden.
Frans Duffhues, geboren in Oss, woonde vanaf 1972 in Castricum en was hier werkzaam tot zijn pensionering in het onderwijs op het Bonhoeffercollege, eerst als docent Frans, later als decaan en conrector; ook was hij voorzitter van de ondernemingsraad. Gedurende tien jaar was Frans voorzitter van de Stichting Jumelage Castricum – Balatonf├╝red (Hongarije).

In 2007 maakte hij voor het eerst kennis met de Stichting Werkgroep Oud- Castricum. Hij was al een aantal jaren met pensioen, had historische belangstelling en zijn taken bij de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen was hij aan het afbouwen. Toen er dan ook gezocht werd naar een nieuwe voorzitter bij Oud-Castricum, was Frans bereid deze taak per 14 februari 2008 op zich te nemen.

Frans was een bestuurder die open stond voor ieders mening. Om slagvaardiger te kunnen worden zijn onder leiding van Frans de verschillende disciplines binnen de werkgroep in taakgroepen ingedeeld. Ook was hij de initiatiefnemer van het overleg met de voorzitters van de historische verenigingen in Akersloot en Limmen.

Vanaf november 2011 is Frans betrokken geweest bij de uitbreiding van ons gebouw De Duynkant aan de Geversweg. De succesvolle acties tegen de aanvankelijke afwijzing door het gemeentebestuur heeft hij door zijn ziekte niet meer kunnen begeleiden.

Frans was een voorstander van de uitbreiding, maar evenwichtig en zorgvuldig als hij was, gaf hij altijd aan dat deze er alleen kon komen als iedereen er achter stond en dat de gevraagde investering zodanig was dat dit naar de toekomst toe door de werkgroep kon worden gedragen.
Helaas zal Frans de ontwikkelingen rond het gebouw niet meer meemaken. Hij blijft in onze herinnering als een betrokken bestuurder, die altijd de weg van consensus probeerde te bewandelen met veel inlevingsvermogen naar anderen toe en met veel persoonlijke aandacht.

Wij danken hem voor alles wat hij voor de Werkgroep Oud-Castricum heeft betekend.

Deel dit bericht
Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties