27 juli 2021

In memoriam Erica Brouwer

Op 14 juli 2020 overleed Erica Brouwer-Spits op 74-jarige leeftijd.
Zij werd in 2013 vrijwilliger van Oud-Castricum en was spoedig taakgroepleider Tentoonstellingen. Met haar teamleden verzorgde Erica exposities met een bepaald thema, die tijdens de open dagen konden worden bezichtigd. Indrukwekkend waren bijvoorbeeld ‘Castricum en de Eerste Wereldoorlog’, ‘De Dorpsstraat’ en ‘Ambachtslieden en venters’.

Een absoluut hoogtepunt was de tentoonstelling ‘Vervaagd Agrarisch Verleden’ in 2017, het jaar waarin Oud-Castricum vijftig jaar bestond. Deze werd door Erica en haar groep met hulp van Ernst Mooij in de stolpboerderij van Twisk aan de Dorpsstraat ingericht en trok gedurende vijf maanden grote belangstelling.
Erica had ook een creatieve inbreng bij de herinrichting van de tentoonstellingsruimte en aankleding van de filmzaal na de uitbreiding van De Duynkant in 2018.

In 2019 nam Erica noodgedwongen afscheid van Oud-Castricum vanwege een ernstige ziekte.

Erica was zeer geschikt voor de functie die zij ruim vijf jaar heeft bekleed. Zij had veel interesse in allerlei onderwerpen en was kritisch over de vormgeving van de exposities. Ook stond ze bekend als een perfectionist. Dit had bijvoorbeeld tot gevolg dat de borden met losse foto’s werden vervangen door fraaie posters. Ook tekstueel was zij sterk.

Daarnaast was Erica loyaal en trouw naar de mensen toe die zij kende. Verder was ze oprecht nieuwsgierig. Zij stond open voor andere meningen en wilde graag discussiëren. Bovendien probeerde ze mensen met elkaar te verbinden en hechtte veel waarde aan een prettige sfeer binnen onze vrijwilligersclub.

Oud-Castricum is Erica veel dank verschuldigd voor haar inbreng en zal haar blijven herinneren als een consciëntieuze en enthousiaste collega.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties