In memoriam Theo Sneekes, Castricum 1 februari 2018

Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder toestemming van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum.


In memoriam Theo Sneekes

Castricum, 1 februari 2018

Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat Theo Sneekes is overleden. We wisten dat hij naar het ziekenhuis moest in verband met hartproblemen. Niemand van de werkgroep had verwacht, dat dit zo verschrikkelijk zou aflopen.

Via de familie hebben wij begrepen, dat het afscheid van Theo in besloten kring gaat plaats vinden. Langs deze weg wil ik namens de werkgroep stilstaan bij zijn overlijden.

Theo was nog maar een aantal jaren betrokken bij de werkgroep Oud Castricum. Na een aantal maanden te hebben mee gekeken binnen de diverse werkgebieden van de werkgroep heeft Theo aangemeld bij de taakgroep cultuur en monumenten. Zijn werk werd zeer gewaardeerd.

Toen de uitbreiding van onze gebouw De Duynkant begon, wierp Theo zich op als begeleider van de bouw en werd lid van de bouwcommissie. Zijn inbreng en betrokkenheid was groot , Theo leefde op en zette zich volledig in. Dit ook omdat hij het werk kon doen, dat hij in zijn arbeidzame leven altijd heeft gedaan op de afdeling bouwkunde van het provinciaal Elektriciteitsbedrijf PEN later E-Trans, NUON.

Theo stond bekend om zijn inhoudelijke kennis en was zeer frequent aanwezig bij de bouw om de voortgang te bewaken en te overleggen met de betrokken bedrijven. Theo was nauwgezet en niets was hem teveel om dingen uit te zoeken. Theo bereidde alles goed voor en maakte tekeningen om de indeling e.d. zo optimaal mogelijk te maken. Hij had overleg met alle potentiele gebruikers en trachtte het iedereen naar de zin te maken, hetgeen praktisch gezien natuurlijk onmogelijk was. Hij bleef echter volharden en bleef creatief in zijn oplossingen.

Wat is het triest en wat zijn we geschrokken van het bericht van zijn overlijden. Wat is het jammer dat hij de oplevering en opening van ons verbouwde verenigingsgebouw niet kan meemaken. Mede door zijn inspanningen hebben we een multifunctioneel gebouw gekregen.

Wij wensen de familie Sneekes veel sterkte en hopen dat zij kracht kunnen vinden om dit verlies een plek te kunnen geven. Voor de werkgroep was Theo een bijzonder en betrokken collega.

Namens het bestuur van Stichting Werkgroep Oud-Castricum
Peter Sibinga

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties